Тимошенко обіцяє зупинити інфляція за півроку

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко стверджує, що інфляція в Україні буде зупинена через 5-6 місяців. Про це вона заявила в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу 1+1 у неділю ввечері, відповідаючи на запитання, як уряд країни збирається боротися з інфляцією.

“Ми отримали економіку країни від попереднього уряду, не просто з галопуючою інфляцією, а з рекордною інфляцією – 17 % річних в 2007 році, це була абсолютно рекордна інфляція в світі того року”, – підкреслила прем’єр-міністр України.

“Ми отримали повний розвал корпорацій, які постачали газ, електроенергію, виконували залізничні перевезення. Сьогодні ми крок за кроком виправляємо ситуацію. Але зробити це миттєво не вдавалося ще нікому”, – сказала вона.

“Я узяла зобов’язання перед країною, що ту галопуючу інфляцію, яку ми отримали в спадок від попереднього уряду, за 5-6 місяців ми подолаємо. Це реальний прогноз і через декілька місяців я звітуватиму перед країною стосовно зупинки інфляції. Інфляції через 5-6 місяців в країні не буде”, – підкреслила прем’єр-міністр.

“Питання сьогодні полягає не в цифрах, а в тенденціях, які на сьогоднішній день мені подобаються. Вже цього місяця ми бачимо не просто зупинку зростання цін на ряд продуктів, а навіть деякі позитивні зрушення”, – зазначила вона. (Кореспондент)