«Патріот України» протестує проти толерантності в школах

Громадська організація «Патріот України» протестує проти введення в українських школах факультативного курсу «Толерантність».

Півторагодинну несанкціоновану акцію протесту організація провела 26 січня, на Центральній площі Чернівців біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Учасники акції вимагали відмінити розпорядження Міністерства освіти про введення в школах з вересня цього року нового предмету, розробленого фахівцями ООН.

Як вважають учасники акції, Європа і Америка не повинні втручатися в нашу освітню систему, оскільки Україна має свої власні національні традиції і норми моралі.

Нагадаємо, що восени 2008 року наказом Міністерства освіти і науки України в школах буде введено курс «Я вчуся бути толерантним». Розробка і створення навчально-методичних матеріалів проходить в межах проекту Програми розвитку ООН «Створення безпечного середовища для молоді України».

«Патріот України» має репутацію ультраправої організації, що рішуче виступає проти нелегальної імміграції та обстоює «чистоту нації та раси». Решта правих націоналістичних організацій вважають їх провокаторами на утриманні Росії, що намагаються «своїми ксенофобськими та антисемітськими заявами» дискредитувати правий дискурс в Україні.