Незабаром розпочнеться одеська Гуморина

У 2009 році організатори одеської Гуморини збираються надати святу міжнародний статус. Як зазначила у бесіді з журналістами керівник авторської групи «Гуморини» Ірина Голубова, «у кожній країні є місто, яке вважається центром гумору. Ми хочемо, щоб в Україні таким містом стала Одеса, щоб усі сміхотворці і любителі іскрометного гумору об`єдналися навколо нашого міста».

Цього року фестиваль гумору ще не вийде на міжнародну арену, адже потрібен певний час на підготовку. Зокрема, слід вивчити міжнародну правову базу, підготувати відповідні документи.

1 квітня на Дерибасівській відбудеться «всесвітня» прем`єра «Пісні Гуморини». За задумом організаторів карнавалу, пісню хором співатимуть одесити і гості міста, що перебуватимуть на центральній і сусідніх вулицях. «Ми сподіваємося, що це допоможе Одесі потрапити в книгу рекордів Гіннеса», – зауважила Голубова

Відразу після прем`єри пісні о 16.00 розпочнеться традиційна карнавальна хода. У ній візьмуть участь не менш як півтори тисячі осіб. Колона буде розбита на 35-40 «коробок». І кожна в гумористичній формі висвітлюватиме одну з актуальних проблем, що існують, наприклад, у сферах охорони здоров`я, правосуддя, освіти.

Також, задля виходу одеської Гуморини на міжнародну арену, було відкрито сайт свята. Поки що на ньому розміщено тільки інформацію про Гуморину-2008. Але надалі заплановано додавати інші цікаві розділи. (Уніан)