У Нью-Йорку відкрилась виставка, присвячена Україні

Всесвітньо відомий фотограф Юрген Теллер відкрив у Нью-Йорку виставку своїх робіт „Україна”, що триватиме у Нью-Йорку понад місяць, до 16 березня.

Основний контент виставки складають фотографії, зроблені Теллером для експозиції «Поема про внутрішнє море», яку «Пінчук-АртЦентр» презентував Україну на 52-му Венеціанському Бієннале минулого року. Втім, багато робіт майстра демонструються вперше. Серед них портрети наших співвітчизників, нічне життя Києва, фото Дніпропетровська, спецпроект за участю вітчизняних та іноземних моделей.

Як розповів пресі сам Юрген Теллер про створення цієї фотовиставки: „Усе почалося з того, коли мене попросили представити Україну на Бієннале… Мене це здивувало, однак після того, як мені пояснили, що я поїду в Україну – це було захоплююче, було дуже багато пригод під час моєї подорожі. Питання до мене як до митця – це куди Україна рухається зараз і що там відбувається. Я намагався розвинути цю ідею. Сучасна Україна, яка пройшла Другу світову війну і комунізм, а зараз орієнтується на Захід, і зараз у країні є деякі ознаки навіть Дикого Заходу”. (Уніан)