Україна виступила на Берлінському кінофестивалі

Для кінопоказів в рамках Берлінського кіноринку представлено 5 українських фільмів: повнометражну стрічку «Біля річки» Єви Нейман, а також короткометражні «Приблуда» Валерія Ямбурзького, «Клятва» Марини Вроди, «На Грані» Артема Сухарєва та Микити Ратнікова і «Таксист» Романа Бондарчука.

Головна для української сторони подія відбулася 12 лютого у найвідомішому готелі Німеччини “Адлон Кемпінскі” біля Бранденбурзьких воріт, коли вперше в історії міжнародного Берлінського кінофестивалю, який проходить вже у 58-й раз, відбулося урочисте прийняття-презентація українського кіно.

Почесними гостями події стали більш як 400 представників світової кіноіндустрії, бізнесменів, дипломатів та журналістів – вперше українське кіно було так широко представлено на одному з найпрестижніших кінофестивалів світу.

Урочисту презентацію відкрила голова наглядової ради Благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко. Перша леді країни привітала всіх, хто цікавиться українським кіномистецтвом та підтримує його, та підкреслила важливість промоції фільмів для розвитку національної кіноіндустрії.

Керівник УКФ Андрій Халпахчі подякував Берлінському кінофестивалю за можливість представити українське кіно такому широкому колу глядачів та пообіцяв повернутися наступного року із ще потужнішою українською програмою. Він висловив надію, що для популяризації українського кіно в світі Кінофундація використає досвід успішних національних промо-агенцій. (Уніан)