У Держкомтелерадіо подготовлено нову програму «Українська книга»

До проекту програми «Українська книга» на 2008 рік надійшло понад 1 тис. видавничих проектів на загальну суму близько 170млн. грн. Заявки до реалізації програми подали 108 видавництв та видавничих організацій різних форм власності з 16 регіонів України.

Серед розділів проекту є видання для дітей та юнацтва, твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, твори класиків зарубіжної літератури ( в перекладі українською мовою), науково-популярна література, довідкові та інформаційні видання, література мовами національних меншин України.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про спеціалізовані редакції для випуску літератури мовами національних меншин України» в рамках програми «Українська книга» побачили світ 13 видань на 12 мовах національних меншин.
Держбюджет на 2008 рік передбачає фінансування програми у обсязі 40 млн. грн., завдяки зверненню Ющенка до Уряду, що вдвічі більше від коштів, спрямованих на програму у 2007 р.

За державної підтримки забезпечено випуск низки соціально значущих видань, серед яких твори класиків української і зарубіжної літератури, видання для дітей та юнацтва. Крім того, за програмою «Українська книга» було випущено презентаційні альбомні видання: «Україна»; «Тарас Шевченко. Вибрана поезія. Живопис. Графіка»; «Український пейзажний живопис»; «Нариси з історії костюмів»; «Іван Макогон. Життя і творчість»; довідники («Енциклопедія «Українська мова», «Фінансово-економічний словник», «Всесвітня історія» та інші). (ФорУм)