Парад відбудеться за будь-яких умов

Сьогодні на Хрещатику не буде репетиції параду з нагоди Дня Незалежності. Про це в інтерв’ю кореспонденту ForUm’у повідомив начальник відділу управління прес-служби Міністерства оборони Костянтин Саділов.

«Репетицій уже не буде. Вчора була остання генеральна репетиція. Своїм повідомленням, розісланим у всі ЗМІ ми принесли свої вибачення і попросили і киян і гостей столиці з розумінням віднестися до завдань, які ми виконуємо під час підготовки до військового параду», – зокрема сказав він.

За словами Саділова, військова служба правопорядку Міноборони разом з ДАІ прагнули максимально створити умови, щоб водії могли якомога менше стояти в пробках.

«По-перше, зараз не вересень, а час відпусток, і машин у місті як мінімум у два рази менше, ніж було б у вересні, жовтні або травні. Завантаженість максимально мінімальна. По-друге, дуже жарка погода. Якби ми проводили репетиції вдень – це сильно позначилося б на самих хлопцях. У кітелях стояти при температурі 30 градусів дуже важко. Особливо це стосується тих, хто знаходиться у військовій техніці. Тому що техніка розігрівається – якщо зовні температура +25 градусів, то усередині це більше 30. І не дай Бог у людини усередині машини трапиться тепловий удар – ми всі люди живі – натиснення педалі важеля і готова катастрофа. Тому вечірній час вибраний ще й з урахуванням безпеки відносно населення», – додав начальник відділу управління прес-служби Міноборони.

Саділов пообіцяв, що парад 24 серпня відбудеться за будь-яких умов. «Єдине, що може внести корективи до авіаційної частини – це зміна погоди. Легкий дощ – не заборона для авіації, але якщо буде знижена хмарність, шквальні, штормові пориви вітру, то…», – підсумував він.