Недоторкані ліси України

Свіже повітря коштує дорого у наші дні. Міста та сільські громади в однаковій мірі викидають в повітря канцерогенні та шкідливі гази. Знищення лісів у всьому світі погіршують властивості повітря. Ви втомилися дихати забрудненим повітрям? Чому б не поїхати до Карпат в Україні, щоб відновити Ваш фізичний та емоційний стан?

Хоча Карпатський регіон не залишився осторонь від процесу знищення лісів, більшість лісових масивів залишається у недоторканому стані. Величні хвойні дерева вкривають сотні тисяч гектарів цього гірського регіону. Домінуючі темно зелені дерева смереки ростуть на висоті 800 або 900 метрів над рівнем моря та утворюють здоровий мікроклімат, заповнений приємним ароматом та звуками, які справляють тонізуючий ефект на мандрівників. Не маючи потреби у великій кількості світла, ці ліси дуже стійкі до будь якої погоди.

Письменники сто років назад , такі як Іван Франко, влаштовували день відпочинку та міркування, подорожуючи до густих Карпатських лісів. Поєднання солодких запахів, свіжого повітря та начебто повної тиші дозволяє душі будь якого сторіччя повернутися до життя за короткий час. Мандрівники до українських лісів можуть помітити, що лише після однієї години важко давати опір бажанню заснути. Перша реакція організму на свіже повітря зробить людину млявою , але пізніше шкідливий вплив сучасного життя та бактерії, які збираються щодня, буде знищено. Лише 10 000 квадратних метрів лісів виробляє достатньо кисню для дихання протягом цілого року для однієї людини!

Окрім кисню, який виробляють ліси зі смереки, зелений колір дерев стабілізує кров’яний тиск, розширює кров’яні сосуди, полегшуює напруження зору. Рівень цукру в крові також падає. Якщо життя тягне Вас додолу, а ви опинилися в Україні, чому б не витратити декілька днів на подорож до цих чудових лісів? Зробіть глибокий ковток повітря, ляжте на спину, подивіться на блакитне небо та верхівки дерев.

Запам’ятайте, як чудово наповнювати Ваші легені чистим повітрям, яким всі ми повинні насолоджуватися кожного дня.