Україна посіла 108 місце у рейтингу, який уклав журнал Foreign Policy

У рейтингу, який уклали журнал Foreign Policy та Фонд миру, Україна посіла 108 місце. Росія розташувалася на 72му. Усього ж аналізувалася ситуація у 177 країнах, повідомляє газета 15 хвилин.

На думку експертів, ситуація по Україні досить утішна. Проте автори доповіді зазначають, що в українській армії реформи і скорочення були б не зайвими. А от судді в державі відносно незалежні, хоча чиновники на них все ж впливають.

Найнестабільнішою визнано Сомалі. Такого звання країна удостоїлася уперше. З 1991 року, коли було скинуто режим президента Сіада Баре, у державі нема ніякого уряду.

На другому місці списку – Судан, хоча ще минулого року ця країна була першою. На третє місце експерти висунули Зімбабве.

Досить значних успіхів удалося досягнути Іраку. У минулорічному рейтингу нестабільності він був на другому місці, а зараз – на п’ятому.

Найстабільнішими країнами названо Норвегію, Фінляндію та Швецію.

При укладанні індексу враховувалися 12 економічних, політичних і воєнних аспектів. Аналізували експерти саме ті критерії, які потенційно можуть стати причиною внутрішніх конфліктів, погіршення ситуації у суспільстві і до розпаду держави.
За матерiалами 15 хвилин, Корреспондент.