Представники кінопрокатних компаній розповіли про справжню проблему конфлікту

В Україні за результатами трьох тижнів лютого надходження від кінопрокату зросли на 22% – до 1 млн. 797 тис. дол., в порівняні з тим же періодом минулого року. Про це повідомляє міжнародний спеціалізований сайт з кінопрокатного бізнесу Box Office Mojo за результатами вибірки п’яти найпопулярніших фільмів у січні. За результатами трьох тижнів лютого 2007 року надходження від прокату кінофільмів в Україні становили 1 млн. 469 тис. доларів.

Як повідомив представник однієї з кінопрокатних компаній, «насправді ситуація з надходженнями від прокату зовсім не така погана, як її хтось хоче представити. Швидше за все, річ у тому, що деякі власники кінотеатрів дуже захопилися розвитком мереж кінопрокату, переоцінивши свої фінансові можливості. Як наслідок, тепер вони намагаються відвернути увагу кредиторів і інвесторів від своїх фінансових упущень, прагнучи додати їм політичний, мовний відтінок”. “Саме ця причина, найімовірніше, і стоїть за заявами деяких власників мереж кінотеатрів про можливий страйк кінотеатрів Сходу і Півдня України”, – зазначив він.

Нагадаємо, що власники деяких кінопрокатних компаній скаржаться на збитки у зв’язку із запровадженням обов’язкового дублювання чи субтитрування українською мовою. В той же час, як стверджує генеральний директор дистриб’юторської компанії B&H Film Distribution Богдана Батрух, дублювання кінострічок виключно українською мовою суттєво не вплинуло на кількість відвідувань кінотеатрів на Сході та Півдні України. (Уніан)