За результатами опитування, більше половини українців

Соціологічна служба «Український барометр» оголосила результати проведеного опитування. Виходячи з них, більшість українців (67,7%) вважає першочерговим завданням уряду Юлії Тимошенко розробку і реалізацію програму боротьби з зростанням цін і інфляцією.

Також, 51,9% опитаних назвали нагальним питанням, яке уряд Тимошенко має першочергово вирішити, це – істотно підвищити рівень мінімальної заробітної платні та пенсій. 40,6% українців вважає, що уряд в першу чергу має розробити і прийняти ефективну стратегію і програму діяльності на 5 років.

Водночас, згідно результатів опитування, більше ніж половина українських громадян налаштовані песимістично. Українці вважають, що новий уряд на чолі з Тимошенко не змінить (22,6% респондентів) або навіть погіршить (24,9% опитаних) соціально-економічну ситуацію в Україні. І лише 35,2% опитаних вважають, що новий уряд спроможний змінити ситуацію на краще.

Опитування проводилось з 20 по 31 січня 2008 року у 95 населених пунктах усіх територіально-адміністративних одиниць України. Було опитано 2010 громадян.

Нагадаємо, що за результатам дослідження, проведеного ФОМ-Україна, близько 52,7% українцям подобаються дії Юлії Тимошенко на посту прем’єр-міністра. (Кореспондент)