Шахти України – найнебезпечніші у світі

В Донецькому регіоні Держміськпромнадзор зупинив роботу трьох гірничих підприємств через небезпечні умови праці, що загрожують життю та нормальній діяльності шахтарів.

На підконтрольній Донецькому гірничому округу шахті імені Героїв Космосу не дозволяється проводити роботи. Слідча комісія проводить слідство по випадку отруєння світильним газом одного з робітників шахти. Також, було встановлено, що концентрація світильного газу після пожежі на ділянці №4 перевищує норму в 3 рази.

Також, не працюють шахти ім.Челюскінців та ім.Бажанова. На першій, через нестачу насосів та незадовільний стан трубопроводів рівень води в шахті перевищує норму. У другій, з порушеннями правил проводилися противикидні дії, в результаті чого 8 листопада на шахті трапився нещасний випадок (nr2.ru).

Україна залишається в числі країн, що лідирують за показниками смертності шахтарів. Як повідомляє Мінвуглепром, на вугільних підприємствах України цього року трапилося 3833 нещасних випадки, у результаті яких загинуло 84 гірняка. У порівнянні з минулим роком, травматизм на шахтах знизився на 5,3% та смертність зменшилась на 3,4%. Кожен мільйон тон вугілля в Україні „коштує” чотири людських життя. В Європі, завдяки інвестиціям у небезпеку шахтаря, смертність було зменшено до 1 особи на 100 мільйонів тон вугілля. Українські шахти працюють з застарілим обладнанням та кошти, що мають йти на його модернізацію, не завжди потрапляють куди слід. За словами лідера Незалежного профсоюзу гірників України М.Волинця, в Україні добич вугілля ведеться на дуже великих глибинах. Наші шахти – найнебезпечніші у світі. Вони відстають в реконструкції та їм бракувало уваги ще з радянських часів. Потім, в роки незалежності, ситуація у вугільній промисловості стала катастрофічною (svobodanews.ru).