Тунелі можуть полегшити трафік у Харкові

Концепція будівництва підземних тунелів, яку розробляють в області, поруч з усуванням трамвайних ліній та розширенням доріг на деяких вулицях міста – це новий підхід до розв’язання проблеми, з якою кожного дня зустрічаються тисячі харківських водіїв. Губернатор Харківської області Арсен Аваков впевнений, що проблему з пробками на дорогах у Харкові допоможуть вирішити саме автомобільні тунелі.

Будувати ці дороги мають метро-будівники. „Я вважаю, що харківські метро-будівники повинні будувати не тільки метро, але, що дуже важливо – це новий концепт, що буде презентовано у найближчий час, – тунелі для підземного руху автомобілів”, – вважає губернатор, як повідомляє korrespondent.net.

Також, у зв’язку з тим, що Харків має шанси прийняти декілька матчів чемпіонату Європа по футболу Євро 2012, інфраструктура та дорожньо-транспортна система міста потребують глобальної реконструкції.

Як повідомила директор ООО „Інститут Харківпроект” Тетяна Поливанова, – „У Харкові можливе будівництво підземних тунелів, але це поки що тільки ідея. Подібні тунелі планувались багато років тому, однак у міста не було фінансових та технічних можливостей на їх будову. Один кілометр тунелю коштує 850 мільйонів гривень. А їх потрібно мінімум три. У „Харківпроекті” також вважають, що в першу чергу потрібно відремонтувати головні магістралі міста – Московський проспект та проспект Гагаріна.

( За інформацією Медіа групи ‘Об’єктив’_ )