На Україні продовжується робота з ліквідації наслідків повню

Після жахливого повню , що стався 23-27 липня цього року, на Західній Україні продовжуються рятівні роботи. Рятівники з інших областей прибули до постраждалих районів та допомагають постраждалим мешканцям боротися з наслідками стихії.

Разом з рятівниками працюють робітники групи психологічної допомоги відділення психологічного забезпечення Головного управління МНС України. Також на місце трагедії прибувають психологи з Донецьку, Одеси, Кіровограду та Черкас.

Президент країни В.Ющенко підписав закон «Про утвердження Указу Президента України «Про об’явлення окремих територій Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей зонами надзвичайної екологічної ситуації».

Головний державний лікар Міноборони заявив, що на сьогоднішній день санітарно-епідеміологічна ситуація в постраждалих від повню районах залишається під контролем. Зараз там працюють три мобільні медичні лабораторії, та при необхідності їх кількість збільшать до десяти.

Партія Регіонів має наміри дати оцінку роботі Міністерства з надзвичайних ситуацій та прояснити причини затримки обнародування інформації щодо кількості загиблих, що загинули у той самий час, коли в Україні святкували 1020-річчя Хрещення Русі, та чому рятівні роботи почалися фактично на четвертий день.

«У нас виникає ряд питань, чому саме так реагували оперативні служби. Ми будемо вимагати пояснення, чому від суспільства приховали інформацію, та чому її обнародували тільки наступного дня, після того, як Вселенських патріарх Варфоломей покинув Україну», – сказав депутат ПР Нестор Шуфріч.

Депутати контролюватимуть використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихії.

Також, сьогодні на позачерговій сесії Верховної Ради був прийнятий законопроект про внесення змін в держбюджет-2008 для ліквідації наслідків стихії на Західній Україні.