Організація дорожнього руху в Києві поліпшиться

Мер Києва Леонід Черновецький за дорученням президента зобов’язав транспортників, дорожників та ДАІ об’єднати зусилля задля поліпшення організації дорожнього руху в столиці, зокрема, посиленню безпеки та ліквідації автомобільних заторів, повідомляє офіційний сайт Київської міської ради. З цього приводу Денис Якович Басс, перший заступник голови КМДА, скликав спеціальну нараду Головного управління МВС в місті Києві, столичного управління ДАІ, Головного управління транспорту та профільних комунальних підприємств.

«Разом з правоохоронними органами ми розробили програму заходів з організації безпеки дорожнього руху та мінімізації заторів. Основним її пунктом стало скорочення термінів запровадження автоматизованої системи управління транспортом удвічі. Крім того, ми визначили першочергові заходи з організації безпеки на столичних дорогах. Насамперед, це перелік місць, де першочергово необхідно встановити засоби примусового зменшення швидкості, замінити світлофори тощо. Так, найближчим часом на найпроблемніших перехрестях з’являться 100 інформаційних табло, а «розумні світлофори» координуватимуть свої дії в залежності від ситуації на дорозі, це дозволить прибрати з перехресть 240 регулювальників. На проблемних вулицях запрацює система, яка нині вже успішно впроваджена на Бориспільській трасі», – підкреслив Денис Якович.

Також, буде вирішено питання штраф-майданчиків. «Ми маємо три штраф-майданчики, які можуть зберігати до 400 автомобілів. Наразі на цих майданчиках знаходиться майже 1 тис. автомобілів, але щоденно в Києві відбувається 300-350 ДТП і виникає проблема з розміщенням розбитих автомобілів, які прибирають з вулиць. Тому на прохання міського ДАІ, КМДА підтримує ідею будівництва додаткових штраф-майданчиків на Лівому та Правому берегах Дніпра», – підкреслив Денис Басс.