Винуватців у масовому отруєнні вакциною звільнено

Міністерство охорони здоров’я України відсторонило першого заступника міністра, головного державного санітарного лікаря Миколу Проданчука і заступника головного державного санітарного лікаря України Людмилу Мухарську від виконання посадових обов’язків строком на 15 днів.

Як повідомили у прес-службі Мінохоронздоров’я України, упродовж цього часу буде здійснено службове розслідування щодо дотримання посадовими особами чинного законодавства при державній реєстрації, ввезенні на територію України і застосуванні вакцини проти кору і краснухи виробництва компанії Serum Institute (Індія), повідомляє «УНІАН».Відповідний наказ міністерства № 194-К був виданий 20 травня ц.р.

Згідно з документом, на час службового розслідування виконання обов’язків головного державного санітарного лікаря України покладено на першого заступника Головного державного санітарного лікаря України Анатолія Пономаренка.
За даними Мінохоронздоров’я, станом на 21 травня загальна кількість дітей, які знаходяться у лікарнях з підозрою на поствакцинальні реакції, складає 46 чоловік, із яких 44 госпіталізовані у Донецькій області, по одному – в Луганській і Херсонській.

За словами лікарів, на сьогодні стан госпіталізованих задовільний. Як повідомляв ForUm, 13 травня старшокласник із Краматорська після щеплення, зробленого напередодні, помер у реанімації. 19 травня Мінохоронздоров’я припинило кампанію масової імунізації молоді проти кору і краснухи. 21 травня міністр охорони здоров’я Василь Князевич заявив, що ініціює проведення міжнародної експертизи за наслідками вакцинації в Україні проти кору і краснухи. (ФорУм)