Активіста ЄСМ затримано

Сьогодні, 14 липня, в Росії було затримано громадянина України, якого звинувачують в опоганюванні державної символіки України (nr2.ru).

Напам’ятаємо, що у жовтні 2007 року Російська організація Євразійський Союз Молоді заявила, що її активісти знищили Державний Герб України, який раніше був встановлений на Говерлі – найвищій горі на території України. За даними сайту ЄСМ, силами окремого гірського підрозділу ЄСМ на горі Говерла було спиляно і сплюндровано “символ окупації України – Тризуб”.

До всього іншого, організація повідомила, що гора Говерла була перейменована в пік Сталіна.

“Замість потворного лімітрофного утворення ми побудуємо Велику Україну у складі Євразійської Імперії”, – заявили тоді представники ЄСМ.

За інформацією офіційного сайту пропрезидентської фракції НУНС, затриманий – уродженець Сумської області, та зараз вирішується питання про його екстрадицію.

Раніше президент України повідомляв, що знає людей, причетних до його отруєння, та на вищому рівні в Росії вже подано запит щодо екстрадиції цих осіб. Російська влада заперечила наявність цього запиту. Тож, чи буде екстраговано активіст ЄСМ, покаже час.