Росія розглядає питання відшкодування збитків за катастрофу в Керченській протоці

Росприроднагляд готовий вивчити претензії України по відшкодуванню збитку, нанесеного аварією в Керченській протоці, – повідомив заступник глави Росприроднагляду Олег Мітволь.

Він відзначив, що поки позовної заяви від української сторони не поступало.

«Ми ще не знайомі з сенсом позовної заяви, коли побачимо конкретні матеріали, вивчатимемо вимоги української сторони», – сказав Мітволь.

Напередодні держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій України вирішила зажадати від російських судновласників компенсації в розмірі майже $1,5 млрд за збиток, викликаний розливом нафти в Керченській протоці в листопаді 2007 року.

Україна звернеться до РФ щодо стягнення з російських судновласників збитків, завданих Україні в результаті аварії судна в Керченській протоці на суму більше 1 мільярда доларів. Таке рішення ухвалене напередодні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося в Керчі під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова.

Як повідомили в прес-службі першого віце-прем’єра, під час розгляду питання трансграничних техногенно-екологічних погроз і шляхів зменшення їх впливу на територію України ухвалено рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла в акваторії Керченської протоки 11 листопада 2007 року. (ФорУм)