Протягом Євро-2012 на Трухановому острові в Києві мешкатиме 20 тис. людей

Секретар Київради Олесь Довгий оголосив, що міська владує планує створити на час проведення Євро-2012 на території Труханового острова Молодіжний центр на 15-20 тисяч чоловік. Молодіжний центр запланований, як сучасне молодіжне містечко зі своєю адміністративною спорудою, спальними котеджами, спортивним комплексом, інформаційним бюро, охороною і т.д.

Він буде розрахований на молодь, яка хоче відвідати матчі, але не має можливості сплачувати проживання в готелі. Містечко збираються збудувати з легкозбірних конструкцій, аби після чемпіонату оперативно демонтувати його та в подальшому використовувати спортивну інфраструктуру для проведення інших спортивних заходів.

На будівництво молодіжного центра необхідно близько 7 млн євро, але бюджетних грошей на нього витрачати не збираються. Проект, як запевняють урядовці, буде повністю інвестиційним.

Олесь Довгий запевнив журналістів, що будівництво молодіжного центра не зашкодить екологічній ситуації на Трухановому острові. Він також повідомив, що київська влада розробила програму будівництва в місті велосипедних доріжок: їх збираються побудувати вздовж доріг у спальних районах, а також парків і зон відпочинку. Водночас, за його словами, до початку Євро-2012 побудують десятки тисяч нових підземних місць для паркування, щоб кияни під час проведення ЧЄ не відчували ніякого дискомфорту. (Кореспондент)