Яценюк оголосив про закриття цирку

Спікер Арсеній Яценюк на зустрічі з депутатами заявив, що не буде заходити в заблокований сесійний зал. «Клоунада і звіринець закінчилися. Виключно якщо всі знаходяться на своїх робочих місцях, якщо у нас узгоджений порядок денний, а не ті або інші питання, які цікавлять ту або іншу групу», – запевнив спікер Яценюк. Резонансні питання, які розколюють суспільство, мають бути «відкинуті на певний період часу».

Голова ВР упевнений, що в першу чергу необхідно розв’язати соціальні проблеми. «Таким чином, ніхто нікого не звинувачуватиме в дешевому політиканстві, тому що політиканство виникає тільки на одній основі, коли не розв’язані соціально-економічні проблеми. Ось тоді починають з’являтися крикуни-політики, і витягати з цього ящика пандори Бозна-що, у тому числі і такі питання як НАТО», – відзначив Яценюк.

Він проінформував, що згідно з соціальними дослідженнями питання НАТО непокоїть 1,06% українців. «99% українцям до лампочки, вибачте за цю непарламентську лексику, питання НАТО, тобто куди нас заводять? У три сосни», – запевнив він.

Спікер вважає, що сила коаліції полягає в тому, що вона може піти на поступки. «Я думаю, що з боку більшості сьогодні є бажання в тих або інших питаннях бути гнучким. У той же час я не підтримую гнучкість з тезою прогинатися. Ніхто ні перед ким тут не пригинатиметься, ніхто нікого не благатиме і не проситиме, всі фракції рівні», – додав Яценюк.

Голова парламенту впевнений, що не важливо як називатимуться переговори лідерів фракцій: «Я б не хотів проводити аналогію по круглих столах, хай це буде трикутний стіл, але ми сядемо і в рамках політичних домовленостей, прийдемо до згоди щодо системної роботи українського парламенту». (ФорУм)