Надзвичайніше шоу на Землі в українському стилі

Акробати, що кидають виклик силі ваги. Танцюючі ведмеді. Жонглюючи клоуни. Небагато змінилося з тих часів, коли артисти цирку представляли свої таланти Єгипетським фараонам та Римським імператорам, та, як і в сотнях інших країн світу, в Україні досі люблять циркове мистецтво. В кожному місті з населенням більше 500000 можна знайти місцевий цирк.

Перший професійний цирк з’явився у Києві в середині 19-го століття. Цегляна споруда, оригінально збудована з дерева, й досі перебуває на площі Перемоги. Держава підтримувала циркову діяльність в Москві, Ленінграді та Києві в радянські часи, та цирк процвітав як вдома, так і завдяки гастролям за кордон. Незалежність України не мала благотворного впливу на фінансовий стан вітчизняного цирку. Але Український національний цирк відновився за останні роки. Відвідувачі дивуються на леопардів, що їздять верхи на конях, ведмедів, що катаються на мініатюрних автомобілях та дикобразів, балансуючих на бочках. Дуже важливим додатком до тавринного складу трупи, що відновив спроби зробити найчудовіше шоу на землі в українському стилі, стали четверо тигрят та щеня лева. Артисти цирку проводять роки в Київській Цирковій Школі, відточуючи майстерність, перш ніж приєднатися до цирку.

Блиск цирку – не єдине, що приваблює до публічного мистецтва. Майстри маріонеток розігрують класичні українські казки та досліджують місцевий фольклор на протязі всього року. Вертеп, Український різдвяний театр ляльок, розповідає історію Різдва та бавить глядачів гумористичними віньєтками, що особливо подобаються дітям. Українські лялькові театри, як і їх колеги з цирку, застосовують чимало артистів та покладаються більше на людську кмітливість, ніж на механічне обладнання у бажанні розважити глядачів. Місцеві цирки та лялькові театри завчасно не працюють влітку. Отже, якщо ви бажаєте промандрувати шляхами дитинства, плануйте свою подорож до України відповідно та не втрачайте здібності дивитися на світ широко відкритими очима.