Борги Ощадбанку СРСР повертаються

Однією з передвиборчих обіцянок нового прем’єр міністра України Ю.Тимошенко на останніх парламентських виборах було повернення громадянам країни всіх боргів Ощадбанку СРСР. Тимошенко обіцяла повернути 20 мільярдів гривень, з яких прямі виплати становитимуть 6 мільярдів, або приблизно 1000 гривень на людину.

11 січня вкладники зможуть отримати до 1000 гривень на одну людину, незалежно від втраченої суми та кількості рахунків. Реєстрація бажаючих почалася 8 січня, та, за словами Тимошенко, проходить успішно. На засіданні кабінету міністрів прем’єр повідомила, що вже зареєстровано біля 155 тисяч вкладників, що складає 30%.

Міністр фінансів України В.Пінзеник підтвердив цю інформацію та запевнив, що Мінфін готовий почати розраховуватися з українцями вже завтра.

Як запевнила Тимошенко на початку грудня 2007 року, її команда покине владу, якщо не вдасться виконати обіцянку та розрахуватися з усіма вкладниками. „Ми повернемо всі заощадження за два роки”, – заявила вона (rosbalt.ru).

Хтось вважає дії прем’єра відновленням справедливості, хтось – актом популізму перед президентськими виборами. Можна пишатися чесністю „нашої Юлі” або задаватися питанням, звідки взялися кошти. Так, чи інакше – всі на реєстрацію!