Демонтаж торговельно-розважального центру Троїцький таки відбудеться.

Компанія Київметробуд поновила демонтаж недобудованої будівлі торговельно-розважального центру Троїцький біля Національного спортивного комплексу Олімпійський в Києві.

Про це повідомив генеральний директор Київметробуду Володимир Петренко.
“1 липня ми вже поновили роботи. Учора була запущена одна машина, що руйнує залізобетон, сьогодні – друга, а третя машина завезена”, – зазначив Петренко.

За словами Петренка, компанія може збільшити кількість спецмашин для демонтажу до 5. Директор Київметробуду повідомив, що через близькість будівлі до метрополітену демонтаж Троїцького є досить специфічним, тому інші потенційні виконавці демонтажу відмовилися виконувати цю роботу.

Київместробуд збирається розробити графік демонтажу до 15 липня (термін демонтажу загалом – 100 днів).

Генеральний директор Київметробуду також повідомив, що ТРЦ Троїцький демонтують з ранку до 22:00, і якщо мешканці навколишніх будинків і працівники офісів не будуть скаржитися на грюкіт, роботи не припинятимуть і вночі.

За словами Петренка, вдруге демонтаж уже не зупинять.

Нещодавно компанія-забудовник Юджин погодилася демонтувати Троїцький з 27 червня, після того, як Київміськадміністрація, Держуправління у справах домовилися з компанією віддати їй земельну ділянку на території Національного комплексу Експоцентр України як компенсацію.

6 лютого Кабінет Міністрів підтримав меморандум щодо демонтажу ТРЦ Троїцький перед НСК Олімпійський до 1 червня цьогоріч.

Проте, міністерство регіонального розвитку й будівництва України заборонило зносити торговельно-розважальний центр Троїцький перед НСК Олімпійський без проектної документації.

Завтра президент УЄФА Мішель Платіні відвідає Київ, щоб переговорити про стан підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Україна і Польща виграли організований УЄФА тендер на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Згідно з тендерною заявкою, відкриття Євро-2012 заплановане у Варшаві, а фінал – у Києві.

За матерiалами Українські Новини, Корреспондент.