Михайличенко очолить збірну

Новим тренером головної футбольної команди країни стане А.Михайличенко. Про це повідомив президент ФФУ Г.Суркіс під час засідання виконкому ФФУ (rosbalt.ru).

Для справжніх футбольних фанатів зі стажем ім’я Михайличенка тісно пов’язане з легендарною командою „Динамо” Київ під керівництвом В.Лобановського. Він був чемпіоном трьох країн – СРСР, Італії у складі „Сампдорії” та Шотландії у складі „Глазго Рейнджерс”. Після закінчення кар’єри гравця, Алексій повернувся в рідне „Динамо”, де став помічником Лобановського. Після смерті великого тренера, Михайличенко очолив клуб та двічі зробив клуб чемпіоном України та одного разу володарем Кубка України. Після поразки на своєму полі від „Транбзонспору” в кваліфікаційному матчі у 2004 році, Михайличенко пішов у відставку та очолив молодіжну збірну країни, яка стала срібним призером чемпіонату Європи 2006.

Суркіс впевнений, що національну збірну має очолити лише український тренер: „Зрозуміти менталітет українського футболу може тільки вітчизняний фахівець”.

В свою чергу Михайличенко пообіцяв, що під його керівництвом команда робитиме все можливе, щоб потрапити в фінальну частину Чемпіонату світу 2010.

Нагадаємо, що після того, як через невдачу на вибірковому турнірі Євро-2008 з головний тренер команди О.Блохін подав у відставку, на цю посаду було два претенденти. Але головний тренер „Дніпра” О.Протасов не погодився залишити свою команду заради збірної. Національним тренером був обраний А.Михайличенко, який також переміг у голосуванні на сайті ФФУ, та якого рекомендував О.Блохін.