ЄС радіє газовому компромісу України і Росії

Єврокомісар з енергетики Андріс Пієбалгс привітав досягнення Росією і Україною домовленостей щодо врегулювання газового конфлікту і висловив сподівання, що в майбутньому сторони більш легко врегулюють потенційні суперечки та розбіжності.

«Єврокомісія чекає, що це рішення створить базу для стабільних і міцних двосторонніх відносин в енергетиці, що, як ми сподіваємося, полегшить знаходження рішення подібним комерційним розбіжностям у майбутньому», – говориться в заяві єврокомісара, поширеній у вівторок в Брюсселі.

«В рамках нашого енергетичного діалогу я в найкоротші терміни контактуватиму з нашими українськими та російськими партнерами для з’ясування всіх деталей досягнутої угоди», – наголошується в заяві.

Як повідомлялося раніше, 12 лютого, в Москві відбулася зустріч президентів Ющенка і Путіна у форматі віч-на-віч. Зустріч, попри те, що була запланована на півтори години, тривала більше трьох годин.

Путін оголосив, що Росія і Україна виробили принципи співпраці в газовій сфері на 2008 і подальші роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані угоди на найближчий період. (ФорУм)