Дні Грецької культури в Харкові

Згідно з прес-релізом Харківської міської ради, з 18 по 28 жовтня в Харкові пройдуть традиційні „Дні грецької культури”, організовані міським товариством „Геліос”. Ця подія присвячена державному святу Греції – Дню «Охи!».

Доречі, товариство „Геліос” було засновано у 1989 році, та об’єднує більш ніж 400 етнічних греків України та СНД. Його головна мета – відроджувати грецькі традиції, вивчати грецьку мову та культуру історичної батьківщини, розвивати міжнародні та міжкультурні зв’язки та надавати соціальну та правову допомогу членам товариства.

Урочисте відкриття відбудеться в Домі органної на камерної музики, де буде співати солістка Харківської обласної філармонії, лауреат міжнародного конкурсу-фестивалю им. Ф.И.Шаляпіна „Ялта-2004”, член товариства „Геліос” Лікариса Дмітрієва.

Також заплановані наступні акції: художня виставка „З Грецією в серці”, конкурс дитячого малюнку „Легенди та міфи Древньої Греції”, творчій вечір поета К.Шердица „Рідний поріг”, фотовиставка И.Павловой „Улюблене місто”, святкування дня „Охи!”, виступ вокально-танцювального колективу „Кенурья архи”, презентація блюд грецької кухні, збір коштів для надання допомоги громадянам Греції, постраждалих від пожарів.