ЦВК може бути розпущено

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал закликає своїх колег подати у відставку і заявив про намір виконувати всі судові рішення, що стосуються діяльності Комісії.

«Тому що мені неприємно спостерігати за заявами деяких людей, яких я дуже добре знаю, і дуже добре бачу підтекст їх заяв. Цей контекст я не коментуватиму – він очевидний», – заявив він.

«Я визначу термін, я ж не можу діяти безвідповідально. Я не камікадзе – я дійсно пропоную розв`язати ситуацію, і роблю це для того, щоб привернути увагу і суспільства, і політикуму до цієї проблеми», – зазначив Шаповал.

Одночасно, він Шаповал зауважив, що навіть якщо члени ЦВК не підтримають його пропозиції, він має намір написати заяву про звільнення за власним бажанням.

«Якщо я побачу, що в певний термін немає ніякої реакції – я особисто подам у відставку», – сказав голова ЦВК.
«Деякі члени ЦВК сьогодні повідомляють мене, що вони ініціюють проведення засідання об 11-й годині. Інші члени ЦВК ставлять питання про те, що попередні спроби провести засідання, були зроблені з порушенням вимог закону», – зауважив він.

При цьому голова ЦВК підкреслив, що має рівне ставлення до всіх членів ЦВК, і не є представником або прихильником якоїсь із політичних сил.

Водночас Володимир Шаповал заявляє про намір виконувати всі судові рішення, що стосуються діяльності ЦВК.
Як повідомлялося, засідання ЦВК, на якому планувалося розглянути питання про визнання обраними депутатів Київради за подання БЮТ, через відсутність кворуму вже двічі було перенесено. (Кореспондент)