Бандеровці їдять москаликів у Львові

Львівський обласний комітет Комуністичної партії звинувачує ресторан „Криївка” у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. За словами лідера Львівського обкому КПУ Александра Калинюка, вони вважають існування цього ресторану наругою пам’яті ветеранів Великої Вітчизняної Війни. „Бандерівський ресторан – наруга над суспільством”, – сказав він (Новий регіон). КПУ вимагає збудження кримінальної справи проти ресторану по факту розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Мотивують це назвами блюд з меню, серед яких можна зустріти: „Москалики п’яні карасевидні”, „Будні вермахту”, „Сало кошерне по-гайдамацькі”.

З іншого боку, голова Львівської місцевої спілки ветеранів ОУН-УПА 82-річний Олесь Гуменюк також залишився незадоволеним після відвідання „Криївки”. Він обіцяв написати лист-скаргу меру міста Львів. „Не можна робити бізнес на людській крові, – вважає Олесь Гуменюк.- Це святотатство по відношенню до хлопців, що гинули у цих криївках. Як мінімум, назву треба змінити. А на виручені кошти треба видати книгу о героях УПА” (Газета по-українськи).

Цікаво, що серед відвідувачів ресторану досить багато тих самих „москаликів”. Може вони гадають, що ідеологи „Криївки” жартують? Добре, що так думають не всі…