Українські прем’єр та Президент конкурують за губернаторів

У Секретаріаті Президента України відзначають, що службові відрядження керівників обласних державних адміністрацій уряд повинен узгоджувати з Президентом і загрожують звільненням тим, хто не виконуватиме відповідний указ Глави держави. Про це мовиться в заяві заступника глави Секретаріату Президента України Романа Безсмертного, поширеній прес-службою Президента України.

Безсмертний відзначив, що своїм розпорядженням прем’єр-міністр Юлія Тимошенко викликала до Києва на нараду в Кабінет Міністрів голову Ради Міністрів АР Крим, голів ОДА, Київської і Севастопольської МДА. Ще один виклик губернатора в столицю був підписаний за дорученням віце-прем’єра одним із заступників міністра Кабінету Міністрів.

Безсмертний звернув увагу прем’єра на необхідність узгодження з Главою держави службових відряджень голів обласних державних адміністрацій, Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій.

Безсмертний нагадує чиновникам, що 11 лютого цього року Президент України підписав Указ про впорядкування службових відряджень керівників місцевих держадміністрацій з метою укріпити службову і виконавчу дисципліну чиновників. Згідно з цим документом, усі виїзди голів Ради Міністрів АР Крим, ОДА, Київської і Севастопольської МДА за межі підлеглих ним територій необхідно узгоджувати з Главою держави. «Це рішення повинно запобігти перетворенню голів областей на вільних мандрівників і невмотивоване витрачання державних грошей. Інакше залишається ризик того, що главу ОДА, підхопленого роз’їздами, ніколи не застанеш на робочому місці», – підкреслив він.

Заступник глави Секретаріату застеріг місцевих керівників від виїздів у службові відрядження, не узгоджених згідно з президентським указом. Безсмертний відзначив невідворотність дисциплінарного стягнення проти порушників аж до звільнення з посади. «Начальство повинне показувати приклад власної організованості і дисциплінованості, а не вільно поводитися з вимогами нормативних документів. Мова не йде про заборону відрядження, проте вони повинні бути продиктовані не чиєюсь примхою, а невідкладною необхідністю».

Безсмертний повідомив, що офіційний лист з цього питання посланий прем’єр-міністру Тимошенко главою Секретаріату Президента Віктором Балогою. (ФорУм)