Український парламент розпочав роботу у блокадних умовах

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відкрив ранкове засідання парламенту. Блокування трибуни та президії ВР депутати фракції БЮТ триває.

Трибуна та президія Верховної Ради залишаються у блокаді з боку депутатів від фракції БЮТ. Також б’ютівці заблокували входи до президії. Тож Арсеній Яценюк зайшов до сесійної зали із дверей навпроти трибуни, поряд з якими розміщуються народні депутати із фракцій Блоку Литвина та БЮТ. Народні депутати із фракції БЮТ дали спікеру можливість підійти до мікрофону.

Голова ВР відкрив ранкове засідання і запропонував народним депутатам зареєструватися. У сесійній залі зареєструвалося 288 народних депутатів. Після реєстрації він повідомив про необхідність консультацій із керівниками фракцій щодо подальшої роботи парламенту.

Як повідомлялося, учора, 13 травня, депутати від фракції БЮТ перед запланованим виступом Президента України Віктор Ющенко у ВР зі щорічним посланням заблокували трибуну і президію парламенту та не дали Главі держави можливості виступити. Згодом у БЮТ заявили, що вимагають прийняття антиінфляційних законів, кадрових змін та закону про скасування депутатських пільг. (Кореспондент)