Яап де Хооп Схеффер: Росія не вплине на рішення щодо ПДЧ

Генсек НАТО оголосив, що протягом Бухарестського саміту керівництво НАТО перегляне формат відносин із Україною. Та на це рішення Росія не матиме жодного впливу. Тож Україна має всі шанси приєднатися до ПДЧ. . “НАТО ухвалює рішення. І ці рішення ухвалюються спільно членами альянсу. Крапка, – наголосив Схеффер.

У свою чергу під час засідання комісії міністр оборони України Юрій Єхануров повідомив, що уряд України обіцяє переглянути бюджет, щоб фінансово забезпечити реформи української армії. «До кінця 2010 року ми повинні повністю перейти на формування нашого війська за контрактом”, – сказав Єхануров. Міністр зауважив, що ухвалення Плану дій із членства в НАТО дозволило б “дисциплінувати себе та консолідувати українську громаду”.

Як повідомив журналістам генеральний секретар Північноатлантичного альянсу, зустріч у Вільнюсі мала неформальний характер і жодних ухвал під час спільної Комісії Україна-НАТО винесено не було.

Водночас, за словами Яап де Хооп Схеффера, країни-члени альянсу проведуть найближчим часом дискусію, щоб дійти єдиної позиції щодо приєднання Києва до Плану дій зі вступу до НАТО (ПДЧ).

Як повідомлялося, 7-8 лютого у Латвії проходить зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО. У рамках форуму відбулося засідання комісії Україна – НАТО, в якій брав участь міністр оборони України Юрій Єхануров.

Нагадаємо, під час Бухарестського НАТО Україна розраховує отримати запрошення приєднатися до Плану дій із набуття членства у Альянсі. (Кореспондент)