У Львові розпочинаються семінар керівників аматорських театрів та виставка про Володимиру Чайку

З 2 до 4 квітня у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбудеться Всеукраїнський семінар керівників аматорських театральних колективів. Про це сьогодні, 1 квітня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В програмі семінару майстер-класи керівників дитячо-юнацьких колективів з Польщі та Білорусії, доповіді з проблем національного аматорського мистецтва, зустріч делегатів з учасниками обласного методичного об’єднання керівників дитячо-юнацьких аматорських театральних колективів. В рамках семінару відбудеться перегляд та обговорення вистав народного колективу «Українського драматичного театру «Ми» м. Львова та Народного театру міміки і жесту Мінська (Білорусь).

В рамках семінару в п’ятницю, 4 квітня о 15.00 у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбудеться круглий стіл з проблем розвитку дитячо-юнацького аматорського театрального мистецтва.

Також, незабаром у Львові відкриють виставку «В ореолі доброти й таланту». У музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької відкриють виставку «В ореолі доброти й таланту», присвячену ювілею заслуженої артистки України Володимири Чайки. Відкриття виставки відбудеться у середу, 9 квітня о 15.00. Як повідомили у музеї, на виставці експонуватимуть матеріали з особистого архіву співачки, що розповідають про її життєвий та сценічний шлях.

Нагадаємо, що Володимира Чайка – солістка Львівського оперного театру (1963-1985), професор Львівської державної музичної академії ім. М. Лисенка. Здобула дві вищі освіти: філологічну та музичну. Навчалася на вокальному факультеті у класі видатного майстра сцени, професора Павла Кармалюка. В доробку співачки 42 партії з репертуару лірико-колоратурного сопрано. (ЗК)