Київ інвестує в свої дороги 18,704 мільярдів гривень

В столиці має з’явитися тунель через Дніпро від станції метро „Лівобережна” до площі Перемоги. Адміністрація збирається запросити один з проектних інститутів взяти участь в розробці проекту. Перший заступник голови КМДА Д.Басс розповів журналістам (rupor.info), що реалізація проекту – дуже капіталоємна, та влада не виключає, що тунель будуватимуть на умовах концесії. Тоді за користування тунелем автомобілістам доведеться платити. „Поки ще ми роздивляємось концесійний варіант, та будівництво тунелю буде включене в програму інвестиційних пропозицій до Євро-2012”, – сказав Д.Басс.

Як повідомляє podrobnosti.ua, будівництво має розпочатися у травні 2009 року, та завершитися у грудні 2012. Вартість його складатиме біля двох с половиною мільярдів гривень. Площу перемоги також збираються реконструювати. На це планують витратити 1,35 мільярдів гривень, та завершити реконструкцію в грудні 2011 року.

Також, столична адміністрація прийняла рішення збудувати тунель від Подільського моста під вулицею Фрунзе до вулиці Чорновола. Тунель довжиною 2,5 км коштуватиме 351 мільйон гривень, та будуватиметься в 2010-2011 роках.

Програма поліпшення інфраструктури міста передбачає будівництво 2-х мостів через Дніпро, 12 нових доріг, 9-ти транспортних розв’язок, 16 пішохідних наземних переходів, реконструкцію 6-ти розв’язок та 27 доріг, придбання техніки на 360 мільйонів гривень. В цілому, в програму будівництва та реконструкції дорожньо-транспортних об’єктів на 2007-2011 роки планують інвестувати 18,704 мільярдів гривень.