Стан навколишнього середовища непокоїть екологів

Стан забруднення повітря в Дніпропетровську екологи визначають як критичний. За деякими показниками воно перевищує норму в декілька десятків разів.

“В минулому році в атмосферу міста потрапило 828 тисяч тонн шкідливих речовин”, заявив голова управління охорони навколишнього середовища Олександр Бархатний.

За його словами, всі попередні спроби зрушити вирішення цієї проблеми з мертвої точки були безрезультатними, повідомляє Німецька хвиля.За інформацією чиновника, в екологічну програму було внесено лише 10 підприємств-забруднювачів повітря, останні на предмет кількості викидів в повітря майже не перевірялися, моніторинг стану навколишнього середовища проводиться лише час від часу.

У прийнятій облрадою новій програмі участь беруть вже 25 підприємств. До 2015 року вони мають ввести в експлуатацію нові очисні споруди і упровадити більш екологічні технології виробництва. Затверджено також програму постійного моніторингу стану навколишнього середовища.

Раніше повідомлялося про 67 потерпілих унаслідок викиду кислотної хмари 11 травня на гідрометалургійному заводі, який є структурним підрозділом державного підприємства Східний гірничо-збагачувальний комбінат в Жовтих Водах в Дніпропетровській області.

За матеріалами Главред та Кореспондент.нет