Усіх інфікованих пташиним грипом кур знищено

Наразі завершено утилізацію птиці, зараженої пташиним грипом у Криму. Дезінфекція проводилася співробітниками Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

За інформацією, наданою прес-службою МНС, в суботу, 19 січня, було утилізовані всі 25 тис. курей, що знаходилися в птахівницькому господарстві Лобзенка в селі Рівне Красногвардійського району Криму, де було виявлено вірус.

Тепер співробітники МНС проводять в приміщеннях птахоферми санітарну обробку та остаточну дезінфекцію.

У п’ятницю два кримські села було оголошено карантинною зоною після того, як у одному із них виявили пташиний грип. Фахівцями було обстежено кожен двір, аби не допустити поширення хвороби. Терміново було організовано пропускний режим та утворено карантинну зону. Разом з тим, Державна надзвичайна протиепiзоотична комiсiя при Радi Мiнiстрiв Криму прийняла рішення знищити всю птицю на підприємстві, ураженому пташиним грипом.

Нагадаємо, що у червні 2006 спалах пташиного грипу було зафіксовано в Сумській і Полтавській областях. У травні 2006 року було зареєстровано факт загибелі бакланів біля озера Сиваш (Генічеський район, Херсонської області) від пташиного грипу.