Загрозу життю президента відвернуто

Служба безпеки України разом з колегами із ФБР США викрила 20- річного громадянина, що відправляв по електронній пошті на адресу Віктора Ющенка листи з погрозами фізичної розправи.

Про це заявив в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

Зловмисника вирахували протягом короткого часу, і не просто встановили термінал, звідки надходили повідомлення, але вийшли безпосередньо на відправника, хоча той дотримувався конспірації.

За словами Наливайченко, це наш співвітчизник, молодий мешканець Луганська, який тимчасово перебуває у Майамі.
“Завдяки тісній взаємодії СБУ і ФБР зловмисника вдалося затримати, допитати, і відносно нього зараз проводяться необхідні процесуальні дії”, повідомив глава СБУ.

Наливайченко зазначив, що в інтересах слідства він не може розповісти що саме намагався зробити українець і наскільки серйозними були його наміри. В цей момент вирішується питання про можливу передачу українця на Батьківщину, де його притягнуть до кримінальної відповідальності.

СБУ заявляє, що спецслужби мають серйозний арсенал боротьби з кіберзлочинністю і використовують ефективні засоби протидії.

Наливайченко спростував також чутки про спроби СБУ фільтрувати український сегмент інтернету, заявивши, що це “неправда, такої функції у неї немає”, а ті, хто думав інакше, “в його відомстві вже не працюють”.

Водночас, шеф спецслужби підтвердив, що у разі надходження реальних погроз на адресу державних діячів з використанням Мережі, спецслужба домоглася 100-процентної розкриваності.

За матерiалами Сегодня, Кореспондент.