Конгрес США підтримує наміри Ющенко щодо НАТО

Палата представників Конгресу США на засіданні у вівторок одноголосно затвердила резолюцію про підтримку швидкого приєднання Грузії і України до Плану дій з членства в НАТО (NATO Membership Action Plan).

Офіційна назва резолюції – «Про вираження рішучої підтримки Палатою представників США приєднанню Грузії і України до Плану дій з членства в НАТО».

«Палата представників вважає, що США повинні проявити лідерство в наданні підтримки тому, щоб Грузія і Україна приєдналися до Плану дій з членства (у НАТО) якнайшвидше», – мовиться в тексті резолюції.

У документі наголошується також, що, на думку Палати представників, «міцніші і глибші взаємини між урядом Грузії, урядом України і НАТО будуть взаємовигідними для цих країн і держав-членів НАТО», – передає «УНІАН».

У резолюції вказується, що «уряд Грузії і уряд України висловили своє бажання вступити в євроатлантичне співтовариство і що Грузія і Україна тісно працюють з НАТО і його членами над тим, щоб відповідати критеріям майбутнього членства в НАТО».

Затверджена палатою резолюція носить декларативний характер, оскільки сформульована у формі «думки Палати представників Конгресу США», юридично не має обов’язкової сили для Білого дому і не вимагає підпису президента США. Аналогічна резолюція раніше вже була прийнята Сенатом США. (ФорУм)