Україні відмовлено в членстві в НАТО

Генеральний секретар НАТО Яап Де Хооп Схеффер повідомив, що Україна не отримала запрошення до Плану із набуття членства в НАТО.

“Обидві держави доклали дуже багато зусиль для того, щоб стати членами НАТО. Ми привітаємо всі демократичні реформи й привітаємо демократичні вибори, які відбудуться в травні в Грузії. І членство в НАТО буде наступний етап. Сьогодні ми наголошуємо, що ми твердо підтримуємо заяви цих держав про вступ у НАТО. Україна не отримала запрошення до Плану із набуття членства в НАТО. Разом з тим глави держав ухвалили рішення щодо початку інтенсивних політичних консультацій з Україною й Грузією на високому політичному рівні для того, щоб вирішити питання, які залишилися для рішення до переходу до виконання ПДЧ” – повідомив генеральний секретар НАТО Яап Де Хооп Схеффер у четвер на прес-конфренции в Бухаресті.

Крім того, генсек НАТО повідомив, що було прийнято рішення доручити міністрам закордонних справ зробити першу оцінку досягнутого прогресу під час зустрічі в грудні 2008 року.

“Ми вже йдемо на інтенсивний діалог, це дорога до членства… НАТО погоджується ухвалювати рішення щодо вступу України й Грузії в найближчому майбутньому”, додав Генсек. (Кореспондент)