У пошуках джерел Українських національних символів

За всі роки армії по всьому світові здіймали прапори в ім’я військових завоювань, економічної торгівлі та релігійної свідомості, але в таких країнах як Україна, прапор дорівнюється незалежності. Вперше прийнятий як частина першої Української декларації про незалежність у 1918 році, жовто-блакитний прапор України став державним символом Української Національної Республіки пізніше у 1949 році. Радянський Союз остаточно заборонив прапор у пошані до режимного визначення Українськой Радянської Соціалістичної Республіки.

Після наголошення незалежності України у 1991 році, новий національний прапор було прийнято. З вдох однакових горизонтальних смуг, блакитна символізує небеса, небо та води, а жовта означає пшеничні лани країни.

Також, рівноважним символом України є Тризуб, офіційний герб країни. Як емблема, Тризуб з’явився ще у першому столітті від Різдва Христова та, витиснутий на монетах та відображений у живопису, був офіційною емблемою Київських князів. Зовнішній вигляд Тризубу зазнав чимало змін. Під час козацтва, Тризуб відображали разом з коронованим левом ліворуч, козаком у національній одежі праворуч, та з короною Володимира Великого зверху. Верхівка зброї, полюючий сокіл, вигнута дуга зі стрілою, свята Триєдність, єдність повітря, води та землі – ось різні інтерпритаціі символу, складеного з блакитного щиту та жовтого тризубу.

Офіційно заборонений під час Радянської влади, Трезуб, як и прапор України, залишився символом незалежності. Пізніше представлений як офіційна емблема сучасної України, він був спільно визнаний вченими символом влади та містицизму історії країни.