Северодонецьк повертається

З’їзд депутатів різних рівнів, присвячений гуманітарним питанням, зокрема російській мові на Україні, має пройти у січні-лютому 2008 року у Северодонецьку на Луганщині. Про це розповів Валерій Голенко, голова луганської облради на пресконференції у Луганську, доповідає „Інтерфакс-Україна”.

Валерій Голенко – член партії регіонів, але він стверджує, що проведення з’їзду не узгоджено з партією та її лідером В.Ф.Януковичем. Очікується, що з’їзд не буде пов’язаний з політикою. Ініціатором з’їзду є сам Голенко. Створено ініціативну групу представників місцевого самоврядування з Південно-Східних регіонів України, яка звернулася до депутатів різного рівню взяти участь у з’їзді.

Фінансування та остаточне місце проведення з’їзду не звісні напевно. Фінансування можливо візьмуть на себе місцеві ради, що приймуть участь у події. Щодо місця проведення, Валерій Голенко висловив надію, що це таки буде Северодонецьк: „Тому що Северодонецьк є дійсно своєрідним символом нашого опору, символом єдності, символом початку громадянського суспільства, символом того, що людей треба слухати, людей треба навчити слухати ”.

Нагадаємо, що у листопаді 2004 року у Северодонецьку вже проходив з’їзд представників місцевих рад південно-східних регіонів. Тоді пролунали сепаратистські заклики щодо створення Південно-східної Української автономної республіки.