Росія отримала графік виведення Чорноморського флоту з Криму

Україна передала Росії проект Меморандуму щодо етапів і порядку виведення до 28 травня 2017 року військових формувань Чорноморського флоту РФ з місць його тимчасової дислокації на території України.

Проект Меморандуму вручив міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову керівник МЗС України Володимир Огризко під час візиту до Росії 15 квітня. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник міністерства закордонних справ України Василь Кирилич. Він зазначив, що цей Меморандум є лише проектом, переданим російській стороні для ознайомлення вивчення і подальшого підписання.

Згідно із проектом Меморандуму, з 1 червня 2008 року мають розпочатися консультації щодо процедури порядку і етапів виведення військових формувань Чорноморського флоту РФ з території України. За словами речника, Меморандум має бути вивчений та проаналізований російською стороною і в разі згоди сторони підпишуть його.

Як повідомлялося, 15 квітня міністр закордонних справ України Володимир Огризко перебував у Російській Федерації з робочим візитом.

У ході зустрічі із керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим Володимир Огризко звернув увагу глави зовнішньополітичного відомства Росії на факт появи низки відвертих антиукраїнських заяв з боку офіційних чиновників Російської Федерації. Також було обговорено питання торгівельно-економічного співробітництва, та питання розмежування територіальних вод в Азовському морі та Керчинській протоці. (Кореспондент)