Президент виступить в Опері перед інтелігенцією

Об 11.00 Президент України Віктор Ющенко візьме участь у Всеукраїнському форумі інтелігенції. Як повідомили журналістам у прес-службі Президента, захід відбуватиметься у Національній опері України.

На форум також запрошені, зокрема, голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Основною метою заходу визначено обговорення проекту Концепції гуманітарного розвитку України. Концепцією визначено пріоритети гуманітарного розвитку, а саме: формування нової якості життя, створення суспільства знань, підтримка соціальної активності громадян і розвиток громадянського суспільства, а також культурна і політична консолідація українців як європейської нації. Документ попередньо пройшов обговорення на громадських слуханнях в усіх областях України, Криму, містах Києві та Севастополі.

На 12.30 запланований виступ президента Віктора Ющенко, який транслюватиметься у прямому ефірі НТКУ. Крім того, на форумі заплановані виступи, зокрема, заступника глави Секретаріату Президента України Юрія Богуцького, голови Національної ради з питань культури і духовності Миколи Жулинського, президента НАН України Бориса Патона, академіка НАН України Івана Дзюби, голови Конгресу української інтелігенції Івана Драча. (Уніан)