Ющенко доручив пришвидшити створення Герба

Своїм Указом №28/2008 від 17 січня Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів прискорити створення великого Державного Герба (ua.korrespondent.net).
Згідно з указом, Кабміну доручено затвердити новий склад комісії з підготовки і проведення конкурсу на кращий ескіз герба.

Також, згідно з указом Президента, Кабмін уповноважено прискорити проведення конкурсу на кращий ескіз герба. Крім того, Ющенко доручив уряду вжити заходи щодо розробки і внесення до 1 липня 2008 року на розгляд Верховної Ради законопроекту про Державний Герб.

Нагадаємо, що український уряд розробляє великий Державний Герб вже десять років, користуючись увесь цей час «малим» гербом. У Конституції України було визначено лише малий Державний Герб – тризуб, родовий символ князя Київської Русі Володимира Великого. Обговорення щодо великого гербу неодноразово набувало гострих форм та конфліктів.

Останні зрушення у процесі розробки великого герба припадають на жовтень 2007 року. Тоді Міністерство культури і туризму оголосило конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України.

У травні 2007 року Кабмін Віктора Януковича створив комісію з проведення такого конкурсу на чолі з екс-віце-прем’єр-міністром Дмитром Табачником.