Урядова комісія знайшла винуватців вибуху на вугільній шахті

Урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядько закінчила свою роботу. Було визначено 11 посадовців, винних в порушенні або невиконанні службових обов’язків.

«Ми не могли погодитись з тим, що причина трагедії на шахті – лише стихія, тому провели додаткове розслідування. Ми не будемо робити реверанси перед тими, хто порушив або не виконав свої функціональні зобов’язання. Таких посадовців в акті одинадцять людей» – так заявив представникам преси голова урядової комісії, перший віце-прем’єр-міністр Олександр

Турчінов. Якщо вірити Турчінову, далі висновки комісії будуть спрямовані до прокуратури, котра порушить кримінальні справи щодо винуватців катастрофи (censor.net.ua)

Нагадаємо, що 18 листопада 2007 року в шахті імені Засядьмо відбулась найбільша за історію незалежної України трагедія – в результаті вибуху суміші кисню та метану загинув 101 шахтар (один з них помер в шпиталі), декілька тіл загиблих досі не знайдено та не піднято на поверхню. Після цього наступний вибух відбувся першого грудня, третій – другого грудня. Внаслідок цих вибухів загинуло п’ять рятівників.