Призначення Литвина ректором головного університету України вважають політичною корупцією

72-річний Віктор Скопенко звернувся до суду з позовом щодо свого звільнення з посади ректора Національного університету ім. Тараса Шевченка, оскільки вважає цей указ Глави держави неконституційним.

”Я звернувся з позовом до суду про скасування указу Президента”, – сказав Скопенко, не уточнивши при цьому, про який саме суд йдеться. Водночас своє звільнення з посади Скопенко розцінює як політичну інтригу, ”яку затіяв Секретаріат Президента”, а призначення замість себе Володимира Литвина називає ”політичним хабарем”.

”Раніше хабарі політикам роздавалися заводами, а за режиму Ющенка – університетами і студентами”, – зазначив Скопенко. При цьому він додав, маючи на увазі Литвина: ”ми бачимо явне порушення закону – суміщення депутатської та адміністративної посади”.

Як повідомлялося, Президент указом від 10 квітня звільнив Скопенка з посади ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, призначивши виконувачем обов’язків ректора вишу Володимира Литвина. Іншим своїм указом Ющенко зупинив дію постанови уряду про підпорядкування КНУ Кабінету міністрів України і про підтвердження повноважень Скопенка як ректора університету.

У свою чергу Вікто Скопенко заявив, що вважає своє звільнення незаконним і має намір поновитися на посаді. Новопризначений в.о. ректора КНУ Володимир Литвин заявив, що не претендує на посаду ректора КНУ. Нагадаємо, Віктор Скопенко був призначений ректором Київського національного університету ім. Шевченка в січні 1985 року. (Кореспондент)