Понад триста тисяч українців відсвяткувало Перше травня

В Україні упродовж четверга проведено понад 550 масових заходів, присвячених Міжнародному Дню солідарності трудящих. Загальна кількість учасників становить майже 310 тисяч осіб. Такі дані станом на 13:00 четверга надав Департамент зв’язків із громадськістю й міжнародної діяльності МВС України.

Відповідно до повідомлення, це культурно-видовищні, спортивні, розважальні акції й заходи політичного спрямування. З них: 228 мітингів, 27 вуличні ходи, 34 демонстрації, 11 зборів, 90 покладань квітів, і 161 інші заходи.Загалом в Україні цього дня правопорядок забезпечують понад 8 тисяч працівників органів внутрішніх справ, з них майже 900 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Для участі в масових заходах 1 травня в Київ з регіонів прибуло понад 1000 громадян. Охорону громадського порядку й безпеку громадян у столиці забезпечують 1300 працівників органів внутрішніх справ, з них 300 – військовослужбовці внутрішніх військ МВС України.Відповідно до розпорядження Міністерства внутрішніх справ, було розгорнуто діяльність оперативного штабу з метою здійснення контролю за виконанням низки організаційних і практичних заходів, спрямованих на забезпечення охорони громадського порядку під час проведення масових заходів. Під час проведення заходів інцидентів не зафіксовано.

Нагадаємо, що в столиці України сьогодні близько 4 тисяч прихильників КПУ й ПСПУ пройшли маршем від пам’ятника Леніну до Європейської площі. Свій мітинг у Києві провела й Соціалістична партія, однак у ході комуністів і ПСПУ соціалісти участі не брали. На чолі з лідером Олександром Морозом СПУ зібралася на Майдані Незалежності.У Донецьку під час першотравневого мітингу прихильники лівих сил вимагали створення союзу України з Росією та Білоруссю, а в Луганську – проведення всенародного референдуму щодо НАТО.

Однією із найменших за чисельністю першотравневих демонстрацій лівих був мітинг у Львові. Він проходив біля Монумента слави на вулиці Стрийській, участь у ньому взяли близько 100 представників КПУ, ПСПУ й СДПУ(о). (Кореспондент)