До Києва прибувають міністри держав-членів ЄС і ОЧЕС

14 лютого відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн, що входять до складу ЄС і країн Чорноморського регіону. Про це повідомив журналістам на брифінгу у вівторок речник МЗС України Василь Кириліч.

Основною темою зустрічі стане дискусія щодо подальшого розвитку співпраці між ЄС і країнами Чорноморського регіону з урахуванням Комунікації Єврокомісії «Чорноморська взаємодія – нова регіональна ініціатива». Також організатори очікують, що «проведення першої міністерської зустрічі такого формату сприятиме виробленню механізмів систематизації, загальної координації і поглиблення вже існуючої співпраці між Євросоюзом і Чорноморським регіоном».

Кириліч оголосив, що на участь у зустрічі вже дали згоду близько 15 держав. «Ми чекаємо понад 40 країн-учасників, – сказав він.

У відкритті зустрічі особисто візьме участь Президент України Віктор Ющенко. МЗС чекає, що участь у форумі візьмуть також Комісар ЄК з питань зовнішніх відносин і європолітики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер і Генеральний секретар Ради ЄС, Високий представник з питань сумісної зовнішньої і безпечної політики ЄС Хав’єр Солана.

«Проведення, вперше в історії України, такого масштабного політфоруму матиме дуже важливе значення для формування іміджу нашої держави в Європі і світі», – запевнив Кириліч.

Крім того, він повідомив, що сьогодні для участі в цьому форумі до України прибуває генеральний секретар ОЧЕС Леонідас Хрізантопулос. (ФорУм)