Київський Кінофестиваль „Реквієм по Антоніоні”

Зараз у Києві триває ретроспектива фільмів відомого кінорежисера Мікеланджело Антоніоні „Реквієм по Антоніоні”. Кінофестиваль „Молодість” та культурний центр „Київ” пропонують усім любителям справжнього кіно програму кращих фільмів великого італійського режисера, присвячену пам’яті цього оригінального митця.

Ретроспектива почалася 4 жовтня та включає вісім найвідоміших стрічок режисера: „Ніч”, „Пригода”, „Затемнення”, „Фотозбільшення”, „Забріскі Поінт”, „Червона пустеля”, „Ідентифікація жінки” та „Ерос”.

М. Антоніоні народився 29 вересня 1912 року у невеличкому містечку Феррара в Італії. Він закінчив економічний факультет в університеті Болоньї, однак, вже на початку 1940-х Антоніоні вчиться кіномистецтву та стає помічником сценариста, а потім й режисера. Водночас, він починає робити власні фільми.

Більш ніж 30 кінострічок цього талановитого митця побачили світ. У 1985 році режисер переніс приступ та був частково паралізований, але він продовжував працювати та зробив ще декілька робіт.

Антоніоні був лауреатом багатьох нагород. Він отримував призи таких кінофестивалів, як Канський, Берлінський та Венеціанський. Також, у 1994 році режисер одержав почесну премію „Оскар” за вклад у світову культуру.
Помер Антоніоні у себе вдома у Римі на 95-му році життя 31 липня цього року та був захований у своєму рідному містечку Феррара.