Харків: на відновленій річці збудують новий мікрорайон

Русло ріки Харків планують розчистити, а на її березі збудують новий житловий мікрорайон. Якщо мікрорайон мають звести до 2011 року, то очищенням ріки, згідно з рішенням виконкому міської ради, займуться вже цієї зими. Для цього треба розробити проект та подати його на затвердження міськраді. На цьому етапі спеціалісти

„Харьковводоканалпроєкту” вже обстежили Журавлівське водосховище, визначили піщані мілини в руслі ріки та намітили план вирішення проблеми. В останній раз ріку Харків чистили біля тридцяти років тому. Цього разу за допомогою очищення планують збільшити глибину ріки та покращити її екологічний стан (city.kharkov.ua).

Також на міській раді компанія „XXI століття – Харків” презентувала план будівництва нового мікрорайону „Золоті піски”, що збудують поблизу ріки Харків в районі Журавлівського водосховища недалеко від станції метро Героїв Праці. Згідно з сучасною тенденцією, новий район буде складатися з двох частин: невеликі будинки бізнес-класу біля ріки та 9-12 поверхівки для харків’ян зі скромнішими доходами. Також збудують стадіон, торгівельні та офісні будівлі та облагородять сосновий бор поблизу (ugmk.info).