На радість українським філателістам

В грудні цього року любителі марок матимуть гарну нагоду поповнити свої колекції новими марками. 14 грудня планується введення в обіг поштової марки “Назустріч “Євро 2012”. 19 грудня – введення в обіг поштового блоку та поштових марок у вигляді зчіпок серії “Український народний одяг”. В листопаді цього року побачили світ такі нові марки, як “З Новим роком та Різдвом Христовим” та персоніфікована марка “З Новим роком! З Різдвом Христовим!”

Видавництво “Марка України” УДППЗ “Укрпошта” – єдине в Україні підприємство, яке повністю забезпечує потреби держави в поштових марках, маркованих конвертах та картках. Історія нової української марки починає відлік від часу здобуття Україною незалежності. Перша поштова марка – “500 років українського козацтва” – була введена в обіг 1 березня 1992 р.

За часів незалежності випущено в обіг понад 800 поштових марок.

Українські марки займали 3-є місце в 7-му Всесвітньому Кубку Марки (Франція), 3-є місце в Міжнародному філателістичному конкурсі “Найкрасивіша марка світу 2003” (Австрія), 3-є місце в конкурсі “Grand Prix de l’Exposition WIPA” (Австрія), завоювали срібну медаль у рамках премії Міжнародного Олімпійського комітету Олімпія 2004 (Швейцарія). У вересні 2006 року марка випуску “Європа” “Інтеграція очима молодих людей” обрана кращою маркою на цю тему серед 48 поштових адміністрації Європи.

Цього року за підсумками Шостого китайського щорічного конкурсу на найкращу іноземну поштову марку випуску Дирекції «Видавництво «Марка України» – малий аркуш «Українські жіночі головні убори» – присуджено приз в категорії «За найкращий друк». Крім того, Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» відзначене в категорії «Найкращий учасник» (stamp.kiev.ua).

Цікаво, що видавництво також виготовляє так звані „Власні марки” – поштові марки з чистим купоном на якому можна зобразити себе, своїх рідних та друзів, домашніх улюбленців та майже все що завгодно, якщо це не висловлювання або зображення політичного характеру, або такі, що суперечать етичним нормам, законодавству України, містять загрозу державному суверенітетові чи цілісності держави. Гарний подарунок до новорічних свят!